financiële ademnood


financiële ademnood 1.0

gebrek aan financiële middelen; gebrek aan geld

Algemene voorbeelden


Voorts liet het kabinet het Flandria-dossier zo lang aanslepen dat de rederij in financiële ademnood kwam.

De Standaard,

Voorts is de Lotto verplicht haar nettowinst te verdelen onder projecten van algemeen nut. Zo sponsort de Lotto onder meer de Koning Boudewijnstichting, initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en diverse vzw's die actief zijn op sociaal, cultureel en sportief gebied. Er ging vorig jaar ruim 7,2 miljard frank naar die projecten. Al die wettelijke verplichtingen brengen de Lotto in financiële ademnood. "Het vuur staat hier heet", laat de Lottodirectie weten.

De Standaard,

Davidsfonds/Infodok heeft de jeugdliteratuur onder zijn hoede sinds de groep in 1990 de gerenommeerde, maar in financiële ademnood verkerende jeugduitgeverij Infodok overkocht.

De Standaard,

Indien Nova Electro International, producent van elektrische huishoudtoestellen, tegen eind januari geen vers kapitaal kan vinden, gaat de onderneming failliet. Daardoor dreigen er 440 jobs verloren te gaan, verklaarde de socialistische vakbond. De directie reageerde boos op de bekendmaking van de financiële moeilijkheden, maar bevestigde de "financiële ademnood".

De Standaard,

Wat bezielde Hagen om vijf jaar lang strijd te voeren voor meer invloed om vervolgens, amper drie maanden nadat hij zijn fel bevochten commissarissenzetel gekregen had deze weer te verlaten? Financiële ademnood lijkt de Noor noodlottig te zijn geworden.

NRC,